Rapport från valphagen!

Här kommer nu äntligen lite uppdateringar av bloggen – det har varit mycket att stå i med valparna så tiden har inte riktigt velat räcka till.

Precis som förra gången jag skrev kan man konstatera att det händer mycket för varje dag som går. Småttingarna har flyttat ut i köket i den nybyggda hagen och det trivs de alldeles förträffligt med. Mycket plats att springa (!!) på och mycket spännande som händer runt omkring dem. De första nätterna fick valparna flytta in i valplådan på natten för att jag skulle ha lite bättre koll. Nu har de bott in sig helt och hållet och vill inte vara i valplådan – där är så trångt jämfört med valphagen och de utnyttjar nu verkligen ytan ordentligt, full galopp över golvet och brottningsmatcher står ständigt på listan över favoritsysselsättningen.

Sedan någon vecka tillbaka har de börjat äta fast föda och de äter begärligt av nötfärsen och sedan ett par dagar även av Royal Canins torrfoder för hundbebisar.  De äter med god aptit, leker en liten stund och sedan sover de som stockar.

De är otroligt charmiga och är enormt kontaktsökande och nyfikna. Går vi in i valplådan kommer hela gänget springande och klättrar på oss.  Jag lägger in ett foto här på bloggen som visar när de ”överfaller” Louise som lagt sig i valphagen.

De lär sig hela tiden nytt och sedan ett tag tillbaka kan de morra och skälla riktigt bra. De morrar som små lejon när de leker med varann och skäller ibland på varann för att bjuda in till lek.

Här bjuder vi på några filmer så kan ni se hur de utvecklats och blir mer och mer lika ”riktiga” hundar.

 

Här kan ni se en bild på hur "Gröna pojken" (han är märkt med grönt nagellack) och alla de andra valprana ser ut när det vankats mat, en hel del av det hamnar i skägget.

 

Här ovan kan ni ser hur det går till när vi går in i valplådan - då kommer hela gänget och överfaller oss och är hur gosiga som helst!!

 

 

Nu händer det mycket.....

Nu händer det mycket här i valplådan.

Sedan några dagar tillbaka har valparna öppnat ögonen och vi märker att de uppfattar mer och mer av det som händer runtomkring dem. De har - som ni kunnat se på filmerna här - legat i hårdträning för att lära sig gå och det gör de nu ganska bra. För det mesta hamnar de där det var tänkt, oftast vid mammas spenar.

De har också lärt sig att sitta och de har upptäckt att det är en bra position för att nyfiket beskåda omvärlden. De ser ju förstås inte så bra ännu men de uppfattar ändå en hel del.

I förrgår - de 6 juni - blev jag riktigt varm om hjärtat, då var det en av dem som inte bara tittade på mig (= åt mitt håll när jag pratade med den)  utan också började gå mot mig och vifta ordentligt på sin lilla svans när den nådde fram till mina händer. Åååå så vidunderligt söööt.
De är väldigt nyfikna och vill gärna ha kontakt med våra händer och som sagt, de viftar och blir riktigt ivriga.
Nu kan de också höra - inte fullt ut men jag märker att de reagerar när jag pratar med dem. Då tittar de uppmärksamt år mitt håll och börjar sin lite struttiga vandring mot händerna.

En annan sak som åtminstone en av dem lärt sig är att morra. Härmdagen tyckte guldtjejen (hon är märkt med guldigt nagellack) att en av syrrorna var i vägen när det skulle vankas mat (mamma Lizzy hade lagt sig i valplådan). Vad gör man då om man är en liten pudelbebis på drygt 2 veckor, jo, man morrar allt man kan och börjar fäkta lite med framtassarna så att syrran behagar flytta på sig.

Så som ni förstår är det liv i luckan här och det är så fantastiskt kul att studera dessa små tussar.

I onsdags - på Nationaldagen - fick vi äntligen tid att fira med tårta, detta att Lizzy fått så många fina barn och att allt hittills gått så bra.
När vi skulle köpa tårtan funderade vi ett ögonblick på att ta en Princesstårta eftersom det blev så många tjejer men vi besinnade oss, det är ju faktiskt också två små killar i kullen så rätt ska vara rätt - det fick bli en Operatårta istället.
God var den i alla fall och det tyckte Lizzy också.




Nu gör valparna tappra försök att "stå på egna ben"



"Visst finns det vissa likheter med "Prästens lilla kråka" - valpisarna slinker än hit och än dit.....och ramlar till slut omkull..."
Filmerna är tagna den 3 juni 2012. Kommer snart fler och nyare filmer som visar att de små har tränat ihärdigt och gör en hel del framsteg.....




Valparna växer så det knakar


"Vi växer som sagt så det knakar och matte säger att vi har blivit riktiga tjockisar, trots att vi bara är 9 dagar gamla".  2012-05-31





"På denna bilden kan ni tydligt se hur tjock och krullig vår päls är. Det börjar i pannan och fortsätter över hela kroppen ända ut på svanstippen. Matte är jättenöjd med alla dessa krullor säger hon. Vi tycker att vi är ganska snygga, ser ut som om vi har såna där persianpälsar som tanterna hade förr". 2012-05-30



"Visst börjar vi se ut som riktiga hundar nu? Våra morrhår har vuxit och våra små öropnlappar står inte rakt uppåt utan hänger ned, precis som på en "riktig" pudel". 2012-05-30





"Se vad vi har vuxit - vi ökar ordentligt i vikt och matte blir så nöjd.....".  2012-05-30

Ytterligare ett par filmer från mjölkbaren....

Här ägnar vi oss åt favoritsysselsättningen.....




"Så här mysigt har vi det när den goda mjölken rinner till - då låter vi så här.....det blir ett väldigt stånkande när man ska hinna svälja allt det goda........"

RSS 2.0