16/9-2019

Igår blev småttingarna två veckor och nu börjar det märkas att de uppskattar när vi kelar med dem! Här är en av grabbarna som myser sig ihop med Louise en stund. 

NU HAR DE KOMMIT

Natten till den 1 september valpade Diva och nu har vi 7 fina och pigga småttingar i valplådan – 5 flickor och 2 pojkar. Fyra av flickorna blir silver/ljust grå och en av dem blir mörkt grå/blå. Båda pojkarna blir mörkt grå/blå.

 

Läs mer om de båda föräldrarna på kennelns hemsida.

 

Vår fina tös Diva var väldigt lugn och sansad före och under valpningen – så lugn att hon lurade oss lite och började valpa en aning tidigare än vad vi trodde. Allt var dock förberett och istället för en god natts sömn ägnade vi hela natten till söndagen åt detta fantastiska att få bistå Diva när hennes småttingar kom till världen.

 

Det är verkligen en ynnest att få vara med och vi är så tacksamma att inga komplikationer uppstod utan att allt gick så fint!

 

Nu har det gått en dryg vecka och den lilla familjen ligger nöjda och belåtna i valplådan. Valparna äter och sover och äter och sover… De har lagt på hullet och är nu riktigt runda och goa och har i det närmaste fördubblat sin födelsevikt.

 

Diva pysslar om dem och är än så länge förnöjd med att tillbringa tillvaron i ”lådan”.

 

Ibland vill hon ta sig en lov ut i resten av huset, kolla läget och hälsa på de andra hundarna men några långvariga utflykter blir det inte – bebisarna kallar och ganska snart går Diva iväg till sovrummet igen.

 

Valparna varken ser eller hör men de har en enastående förmåga att scanna av Diva och vet precis vad som finns var. Spenarna längst bak ger mest mat och ett par av valparna har lärt sig att liksom ”dyka sig igenom” högen av syskon för att snabbt manöverera sig längst bak för att komma åt dessa Guide Michelin-ställen, det ser verkligen roligt ut…

 

Här får ni lite bilder på den lilla familjen.

 

 
 

RSS 2.0